Oснoвнa шкoлa "Ивo Aндрић" Будисава – Ivo Andrić Általános Iskola Tiszakálmánfalva

У понедељак (11.05.2020.) почиње продужени боравак

С обзиром на то да је један број родитеља исказао потребу за прихватом деце у продуженом боравку у нашој школи, а због радних обавеза које имају, обавештавамо вас да ће од понедељка, 11.05.2020. године бити организован прихват једног дела ученика наше школе, уз примену свих мера заштите, и то ученика од првог до четвртог разреда.

Министарство просвете је објавило списак препорука
за превенцију инфекције Ковид-19 у основним школама које започињу са непосредним образовно-васпитним активностима у оквиру ублажавања мера, почев од 11. маја 2020. године.

Како боравак у групама по оценама епидемиолога и даље представља извесну претњу за ширење заразе, школа ће предузети све неопходне мере заштите, како би спречила даље ширење епидемије COVIDOM – 19:

  • у школи ће се вршити стална дезинфекција простора, прибора и опреме, као и редовно проветравање простора;
  • обезбеђена је сва неопходна заштита за запослене;
  • на улазу у школску зграду биће постављена дезобаријера;
  • ученици ће свакодневно пратити наставу на даљину, радити домаће задатке и бавити се другим задужењима од стране својих наставника, уз активности за релаксацију и активан одмор у одређеном делу дворишта, водећи рачуна о томе да се групе ученика не мешају.

Ради заштите и безбедности од ширења заразе, молимо све родитеље да обрате пажњу и поштују следеће препоруке:

• Свакодневно, пре доласка у школу, родитељ има обавезу да детету и себи измери температуру и да у случају повишене температуре, не доводи дете у школу и о томе обавести учитеља или управу школе.

• Децу доводити до унапред означеног простора за прихват деце.

• Родитељ је у обавези да када доводи дете у школски објекат обавезно носи маску, тако да маска прекрива уста и нос, дезинфикује руке на улазу препаратом на бази 70% алкохола, и пређе преко постављене дезобаријере за обућу, и да уз минимално задржавање, размени информације са запосленима који су задужени за прихват ученика (дежурни). Кад год је то могуће родитељи не треба да улазе у објекат, како при довођењу, тако и у прихвату деце на крају дана (дежурно лице у школи биће задужено за прихват деце и њихово позивање када родитељи дођу по дете).

• При довођењу и одвођењу деце из школе, родитељи су дужни да одржавају минималну удаљеност од других лица, минимално 2 метра.

• Родитељи могу доводити децу најраније у 7 часова и 30 минута, а најкасније их преузети у 16 часова и 30 минута, при чему родитељи свакодневно обавештавају дежурног наставника да ли ће сутрадан дете боравити у школи или не.

• Родитељи треба да доставе школи доказ о њиховом ангажовању у виду потврде од стране послодавца да су оба родитеља ангажована на послу и да им није могуће организовати рад од куће, како бисмо избегли неоправдано пријављивање за коришћење групног  боравка.

• Родитељи треба да обезбеде посебну флашицу са водом која ће бити само за његове потребе током боравка у школи.

• Партнерски однос родитеља и запослених током трајања пандемије, посебно би требало да се заснива на искрености и узајамном поверењу, отвореној комуникацији и одговорности.

Поштовани родитељи, уколико имате било каквих недоумица, стојимо вам на располагању! 🙂

 

Please follow and like us: